top of page

Cathrine Marie Nørgaard

freelancejournalist og dedikeret historiefortæller

Det er i livets allerbedste og allersværeste stunder, at vi vokser som mennesker. Og jeg kan godt forstå, det interesserer mange mennesker at læse om kvinden, der kæmper for at finde sig selv efter en hjerneblødning, eller om manden, der i årevis levede på en rus af stoffer ude i skoven og en dag endelig valgte livet frem for døden. Deres historier sætter perspektiv på vores liv. Det er de historier, jeg gerne vil fortælle. Og det er ligegyldigt, hvor i verden de befinder sig. Min eventyrlyst bringer mig vidt omkring - lige fra Grønland til Japan, Filippinerne eller USA.

Livets små og store dilemmaer berører jeg også løbende gennem klummer, bl.a. i det tematiske ungdomsmagasin Oxy Magazine. 

Ud over at være journalist har jeg også en miljøbaggrund fra RUC. Engang imellem kaster jeg mig derfor over formidlingen af komplekse miljø- og klimaproblemstillinger i samtale med forskere. Eller også begiver jeg mig selv derud, hvor mennesker arbejder med naturen

Siden foråret 2021 har jeg stået bag televirksomheden Kommbines sociale medier. Hvis I vil se, hvordan det ser ud, kan I gå til Facebook her og LinkedIn her.

Kontakt mig gerne for at høre mere om muligheden for at skrive for dig/jer. Min mail er cmn@artico.dk, og mit telefonnummer er 31 12 10 00.

Erhvervserfaring

Fra februar 2021

Freelancejournalist, social media manager og

Communications Officer hos PlanBørnefonden (deltid)

August 2019 – januar 2021

Studentermedhjælper i

kommunikationsafdelingen hos PlanBørnefonden

Februar 2018- januar 2019

Journalistpraktikant på Kristeligt Dagblad

på redaktionerne Indland, Udland, Kultur og Liv & Sjæl

September 2017

To ugers praktik

som journalist på Ingeniøren

November 2014 – januar 2018

Redaktionsassistent for

sundhedsredaktionen på Gads Forlag

Anden erfaring

Jeg har stået bag kassen i Super Best i næsten fem år fra 2010-2014, og så har jeg været tjener på restaurant Flammen i Roskilde i to år. Derudover har jeg arbejdet som frivillig journalist og fotograf for MusicUpdates, et nyhedssite for unge i årene 2010-2013.

 

Uddannelse

2017 – 2021

RUC: cand.comm i Journalistik

og Miljøplanlægning (TekSam)

2014 – 2017

RUC: Bachelor of Science i Journalistik

og Miljø & Innovation (TekSam)

2010 – 2013

Dronninglund Gymnasium:

Samfundsfag A, Engelsk A, Matematik B

 

2000 – 2010

Folkeskole: Gandrup Skole

Anden uddannelse

Efterår 2017: Deltager på Vesterbro Forfatterskole.

cathrine nørgaard journalist forfatter_e

FEM FUN FACTS

  • Jeg elsker at tale med ældre mennesker om livet. Det har givet mig et ry som ældrereporter på både Kristeligt Dagblad og PlanBørnefonden.

  • Jeg er nævnt i forordene på to sundhedsfaglige bøger udgivet på Gads Forlag (en om folkesundhed og - sjovt nok - en om ældre)

  • Jeg stoppede med at spise kød lige efter, at jeg startede med at arbejde på kødrestauranten Flammen. Det havde ikke som sådan noget at gøre med restauranten, men var et resultat af en dokumentar jeg havde set om kødindustrien.

  • I august 2015 gik jeg Camino Primitivo i Spanien alene. Det var så hårdt, at jeg svor aldrig at gøre det igen. Men nu kan jeg ikke vente med at komme afsted.

  • Jeg var dedikeret ridepige fra mine tidlige teenageår og frem til begyndelsen af 20'erne.

Referencer

bottom of page