top of page

Nikolaj Koppel: ”Livet er jo ufattelig kort”

Kristeligt Dagblad, 2018

Nikolaj Koppel har haft sin sidste arbejdsdag i Tivoli. Han har erkendt, at livet er kort, og kræver, at man nogle gange skal stoppe op for at blive klogere på sig selv

KD_Nikolaj'.jpg

Photo: Leif Tuxen

De rødlige blade på træerne begyndte at falde på omkring samme tidspunkt, som Nikolaj Koppel forlod stillingen som underdirektør i Tivoli. Nu ligger de som et let tæppe på fortovene, mens han har slået midlertidige rødder på restauranten Karmaman på Frederiksberg Allé. Han har kun været uden arbejde i et par uger, men har alligevel tre-fem møder om dagen. Der står to tomme San Pellegrino-flasker som tegn på, at han allerede har afholdt ét i dag.

Nikolaj Koppel sidder som en af de få på restauranten denne eftermiddag og kan derfor sagtens optage det langbord, der står tættest på døren. Han slår hovedet op, hver gang nogen træder ind. Som om han holder øje med, hvornår den næste aftale kommer for at trykke hans hånd.

”Jeg sender lige en sms,” siger han og taster løs i et halvt minuts tid, før han lægger mobilen til side, klar til at give et indblik i de tanker, der ligger bag beslutningen om at opsige sit job. Han fortæller, at han har opnået det, han ville med sin tid i Tivoli.

”Jeg kunne sagtens være blevet siddende, hvor jeg gjorde, og det havde også kastet alt muligt godt af sig. Men jeg kan godt lide idéen om at teste, om jeg kan forløse mit talent og mine evner i en ny retning,” siger han.

bottom of page