top of page

Når musik giver lindring til syge og pårørende

Kristeligt Dagblad, 2019

Med organisationen Music Mends Minds sætter amerikaneren Carol Rosenstein fokus på den kæmpe forskel, musik kan udgøre for folk med kognitive forstyrrelser som demens

mmm9.jpg

Foto: Cathrine Marie Nørgaard

Vejen til scenen i kirken er markeret med rødt. Det ligner til forveksling en rød løber, som man kender det fra Hollywood, og placeringen er da også Los Angeles, nemlig storbyens Brentwood Presbytarian Church. Men det er ikke stjernestøv, folk er kommet for at sprede denne mandag, selvom gamle som nye kendisser er velkomne, hvis de har lyst til at spille eller synge musik. De fremmødte placerer sig målrettet ved instrumenter som trommer og klaver, og mange sætter sig med mikrofoner.

Kigger man nærmere på bandmedlemmerne, bliver det tydeligt, at der ikke er tale om et helt almindeligt band. Mange af de ældre har tomme blikke og bevæger sig langsomt. Det er dem, der er syge. De er omringet af mennesker yngre end dem selv, alle klar med en hjælpende hånd. Det er de pårørende.

I centrum af det hele står en ældre kvinde klædt i turkis-grønt tøj, der fremhæver hendes øjne i samme farve. Der er nye ansigter i forsamlingen i dag, og den 74-årige Carol Rosenstein, kvinden bag non-profit organisationen Music Mends Minds (musik reparerer sind), sørger for at byde alle velkommen med sit overbevisende smil. 

bottom of page