top of page

Historie og skønhed i Kyoto

Kristeligt Dagblad, 2019

Kyoto i Japan er både en moderne storby og et center for traditioner og kultur. Byen har over 1600 templer

kyoto_2.jpg

Foto: Cathrine Marie Nørgaard

Det siges, at Kyoto er Japan i en nøddeskal. Det er storbyen med hang til de traditionelle dyder, et center for kultur og historie. Imponerende helligdomme, smukke haver, spændende butikker, lækre restauranter – og ikke mindst gamle templer. Elsker man templer, er det her, man skal tage til: med over 1600 af slagsen er der nok at vælge imellem.


Tenryu-ji-templet er et must for dem, der er nysgerrige på japansk zenbuddhisme. Templet ligger for foden af Arashiyama-bjergene i vest i distriktet af samme navn. Stedet tiltrækker turister, der kommer for at tage billeder i og af den bagvedliggende bambusskov. Men det er en fejl, hvis man ikke giver sig selv tid til at opleve templet og den tilhørende have.


Tenryu-ji betyder ”templet for den himmelske drage” og er et gammelt zen-tempel bygget i 1339. Faktisk var det selvsamme område, som templet ligger på, hjemsted for Japans første zen-tempel, Danrin-ji, der blev opført i det niende århundrede. Zenbuddhismen er en af de største
religioner i Japan, og den er baseret på siddende meditation, der kan føre til guddommelig indsigt. Tilhængere af religionen stræber efter at leve i nuet og uden håb og frygt.

bottom of page