top of page

Koreanske Inkyong Lee former sit liv på Bornholm

Kristeligt Dagblad, 2019

Sidste år flyttede 31-årige Inkyong Lee sammen med sin mand og datter til Bornholm, så hun kunne studere keramik. For dem har beslutningen om at skifte storbyen ud med kunsten – og stjernehimlen – været den helt rigtige

inkyong3.jpg

Foto: Cathrine Marie Nørgaard

Det er ikke, fordi der på overfladen sker særligt meget i den bornholmske by Nexø. Men så er det godt, at man kan dreje ler.

Det mener i hvert fald Inkyong Lee. Den 31-årige kvinde, der er født i Korea og har boet det meste af sit liv i de canadiske storbyer Toronto og Vancouver, er så småt ved at have fundet sig til rette i den lille by sammen med sin mand, Jin Choi, og deres fireårige datter, Autumn Choi.

”Det er første gang, jeg har boet under så klar en stjernehimmel, som jeg gør her. Og jeg foretrækker det allerede frem for storbyen,” siger Inkyong Lee på engelsk.

Selv påstår hun, at hun ikke er så god til sproget, selvom hun har boet i Canada, siden hun var 12 år. I øjeblikket går hun på sprogkursus for at lære dansk, men finder det svært. Indtil videre klarer hun sig dog fint på engelsk, for på studiet er der mange internationale studerende.

bottom of page