top of page

middelalderbyen på kanten af havet

FDM Motor, 2022

I en bugt i Adriaterhavet ligger Dubrovnik, der skal opleves for sin UNESCO-beskyttede bydel og betagende kystlinje. Med i besøget kan man ikke undgå at få en portion Game of Thrones

dubrovnik_motor.jpg

Foto: Cathrine Marie Nørgaard

Den stærke, lyserøde solnedgang byder min søster og mig velkommen til Kroatien. Vi betragter den fra stenstranden ikke langt fra vores hotel, der ligger på Kroatiens kyst ud til en lille bugt i Adriaterhavet. Vi er i Dubrovnik, en af Kroatiens mest besøgte byer, og vi er her for at opleve dens historie og falde til ro ved havet, der er et af de absolut smukkeste – og reneste – i Europa.


Da vi vågner den første morgen, står solen højt på himlen. Svedperler pibler frem på vores ansigter, mens vi med snuden i mobilens kortapp begiver os ud på det første togt. Den helt store turistmagnet i Dubrovnik er den gamle, UNESCO-beskyttede bydel, hvor omkring 1.500 af Dubrovniks 29.000 indbyggere bor. Den gamle by blev færdigbygget omkring 1200-tallet for at holde pirater og andre uvedkommende ude. I dag betragtes den som en af de bedst bevarede middelalderbyer i verden.


Vores hotel ligger en times gang derfra, og når solen skinner, er det en oplevelse i sig selv at tage turen til fods. Vejene er dog først og fremmest skabt til biler, og drømmer man om at besøge Dubrovnik, kan man sagtens køre hertil eller leje en bil ved ankomsten. Med den får man mulighed for at køre ad den smukke Dalmatien-kyst med det uvirkelige, krystalblå vand på den ene side og bjerge på den anden.

bottom of page