top of page

Nu skriver poeten fra Vesterbro Ungdomsgård sange til sin egen generation: Ældre mennesker er også i live

Kristeligt Dagblad, 2018

I 44 år har pladeaktuelle Bo Schiøler arbejdet med børn og unge på Vesterbro Ungdomsgård, men nu skriver han sange henvendt til sin egen generation. For lige så sikker han er på, at det er svært at være ung i dag, lige så meget håber han på, at han kan få ældre til at genopfinde sig selv

KD_Schiøler.jpg

Photo: Iben Gad

Hvis musiker og digter Bo Schiøler en dag blev diktator, ville han vise børn og unge et kæmpe landskab af muligheder.

”Jeg ville indføre æstetik og etik som skolefag. Og filosofi. I musikundervisningen ville jeg sørge for, at de fik hørt alt lige fra Billie Holiday til Beethoven. Jeg har altid tænkt, at hvis folk kendte alle mulighederne, så skulle de nok selv vælge, hvad de blev fanget af. Men det frygtelige er, at lige nu er der næsten ingen, der kender mulighederne,” siger han.

Han nynner højt, når han går rundt i sin store lejlighed i det indre København. Måske for at overdøve Vesterhavet i sin øregang. Tinnitus, som andre kalder det. Det irriterer ham ikke, når han synger, men dem, der fører en samtale med ham, skal konkurrere med den evindelige brusen.

Et oplagt samtaleemne med Bo Schiøler vil være den nye cd, som han udgav i sidste uge sammen med sit band, Skavankerne. Eller den kan fungere som et springbræt til at snakke om noget helt andet, om alt det, der har fået sangene til at opstå. Om, hvor glad Bo Schiøler er for ikke at være ung i dag, selvom det at være ældre ikke nødvendigvis er bedre.

bottom of page