top of page

94-årige Annie bevarer sit udsyn til verden gennem breve med sit sponsorbarn

PlanBørnefonden, 2020

For 94-årige Annie og hendes svigerdatter, 68-årige Kirsten, er det en fast tradition at mødes for at skrive breve til deres sponsorbørn. Kontakten med pigerne i Bolivia betyder meget for begge kvinder.

IMG_9790.jpg

Foto & videoredigering: Cathrine Marie Nørgaard

Fra spisebordet i 94-årige Annie Clausens lejlighed i Skodsborg er der udsigt til Øresund, og i horisonten kan man ane Sverige. Men for Annie kan udsigten på mange dage være utydelig: Synet og hørelsen er ikke, hvad den har været, men hendes interesse for verden er intakt.

”Jeg kan ikke meget i dag. Ryggen tillader det ikke. Men ved at skrive breve til Nadia i Bolivia, har jeg stadig et udsyn mod verden,” siger hun.

På bordet foran hende ligger nogle af de ting, som Kirsten har købt med hjem fra Spanien: små pakker LEGO, en lille hårbørste og et lyserødt aktivitetshæfte. Tingene er sirligt pakket i hver deres plastikpose med et klistermærke udenpå, så det er tydeligt, hvem modtagerne er. Man kan se, at de har prøvet det før.

”Vi får altid svar tilbage, hvor pigerne takker for tingene. De er ikke så gamle, men de kan faktisk selv skrive deres breve. Det er jeg ret imponeret over,” fortæller Kirsten.

bottom of page